Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eroberto1
    Rider
    • 2010
    • 350

Jak kupisz kosmetyki za 300zł to wystarczy ci na dość długo, i zostaje sama przyjemność z dopieszczania swojego autka
    2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• Marx
      Elegance
      • 2009
      • 865

to zależy co wchodzi w skład detailingu. Polerka auta z tego co słyszałem to 200zł, niewiele zostaje więc na resztę - obawiam się fachowości tego detailingu. Z drugiej strony za 300zł kupisz tylko najtańszą maszynę, a gdzie pady szczotki ścierki wiadra i przede wszystkim kosmetyki?
      Przy takich funduszach zakupiłbym kosmetyki samemu, a jedynie oddał auto do polerki - w końcu polerki nie robi się co miesiąc...

Komentarz

• Mickul
        RS
        • 2010
        • 2847

Zamieszczone przez Marx
        to zależy co wchodzi w skład detailingu
        Całkowita renowacja fatalnego lakieru i odprysków + usunięcie wgniecenia i rys zderzaka (parking) + polerka. Z narzędzi nie mam nic - ani szczotek, ani warunków do mycia, ani doświadczenia.

Komentarz

• Marx
          Elegance
          • 2009
          • 865

jeśli za 300zł zrobią mycie, glinkowanie, polerkę a na dodatek zamaskują rysy i usuną wgniecenia to moim zdaniem jest dobra cena o ile zrobią to naprawdę porządnie. Tylko aby utrzymać efekt i tak musisz zainwestować w kosmetyki i podstawowy sprzęt.

Komentarz

• GRUBEER
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 936
            • Volkswagen

Zamieszczone przez Marx
            Polerka auta z tego co słyszałem to 200zł
            :twisted: Bez komentarza... :twisted: :twisted:

Zamieszczone przez Mickul
            Całkowita renowacja fatalnego lakieru i odprysków + usunięcie wgniecenia i rys zderzaka (parking) + polerka. Z narzędzi nie mam nic - ani szczotek, ani warunków do mycia, ani doświadczenia.
            Jeśli za tą cenę zrobią wszystko co wymieniłeś to się opłaca.
            Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
            Gejsza 6

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

to jest cena od lakiernika, u detailingowca pewnie cena jest "troszke" wieksza

Komentarz

• GRUBEER
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 936
                • Volkswagen

to jest cena od lakiernika,
                i wszystko na ten temat :twisted:

Zamieszczone przez Marx
                u detailingowca pewnie cena jest "troszke" wieksza
                na pewno bo zakres prac też jest inny większy i ten proces nie zaczyna ani nie kończy się tylko na spolerowaniu lakieru :twisted:
                Gejsza 6

Komentarz

• mecholl
                  L&K
                  • 2008
                  • 1006

Zamieszczone przez Marx
                  to jest cena od lakiernika, u detailingowca pewnie cena jest "troszke" wieksza
                  w wakacje oddałem swoja OII do lakiernika na poprawki progów < wina wadliwych uszczelek > w gratisie mi zrobił polerkę bo nie wypadało oddać auta częściowo błyszczącego a częściowo nie. Samochód odbierałem wieczorem i wyglądało ładnie ale następnego dnia jak zobaczyłem go w słońcu to załamałem ręce :evil:

Wniosek. Jak polerka to nigdy u lakiernika, lepiej oddać na jakieś SPA, zapłacić więcej i być zadowolonym z efektu
                  Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez Marx
                    to jest cena od lakiernika
                    Marx, polerka u lakiernika to ... katorga dla lakieru !!! Facet weźmie do reki maszynę, jakąs Farecle czy G3 które akurat ma na pólce, nałoży na to max. ścierną gabkę i ... przejedzie ci lakier ścierając większośc klaru i pozostawiając przy tym piękne hologramy :evil:
                    Sorry ale żeby dobrze zrobić korektę lakieru maszyną trzeba mieć naprawdę duuuże umiejętności i wiedzę. No i przede wszystkim najpierw pomierzyć grubośc lakieru, bo może się okazac że np. na drzwiach gdzie jest szpachla po wypadku jadąc cierną gąbka i pastą zetrzesz całą grubośc klaru
                    Moim zdaniem taka "polerka" nie warta jest nawet zlotówki !! To juz lepiej samemu popracowac ręcznie nad lakierem.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Marx
                      Elegance
                      • 2009
                      • 865

Big o czym ty w ogóle piszesz??? przecież ja tylko podałem cenę a nie zachęcam do wizyty...

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Zamieszczone przez Marx
                        Big o czym ty w ogóle piszesz??? przecież ja tylko podałem cenę a nie zachęcam do wizyty...
                        Piszę o tym jaką uslugę i o jakiej jakości można dostac za podaną przez ciebie cenę

[ Dodano: Sro 05 Sty, 11 22:24 ]
                        Zamieszczone przez GRUBEER
                        Jeśli za tą cenę zrobią wszystko co wymieniłeś to się opłaca.
                        Kuba, jesli ktokolwiek za tą cenę zaproponowalby wykoanie praktycznie pełnego detailingu wraz z naprawami tupu smart repair to, albo nie wie o czym mówi, albo ma za dużo forsy i działa non profit :diabelski_usmiech a własciwie to nawet nie non pofit, bo musiałby do tego ze swojej kieszeni dołozyć jakies 7-8 razy tyle co te 200 zł.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Marx, Ja dzwoniłem do Smart+ i za usunięcie głębokiej rysy 10-15cm zawołali 300zł także cena którą tobie powiedzieli bardzo promocyjna

Komentarz

• przemek88
                            Rider
                            • 2009
                            • 613

Zamieszczone przez mecholl
                            w wakacje oddałem swoja OII do lakiernika na poprawki progów < wina wadliwych uszczelek > w gratisie mi zrobił polerkę bo nie wypadało oddać auta częściowo błyszczącego a częściowo nie. Samochód odbierałem wieczorem i wyglądało ładnie ale następnego dnia jak zobaczyłem go w słońcu to załamałem ręce :evil:

Wniosek. Jak polerka to nigdy u lakiernika, lepiej oddać na jakieś SPA, zapłacić więcej i być zadowolonym z efektu
                            Ja tez miałem malowane progi i przy okazji zrobioną polerkę jak zobaczyłem auto to prawie się popłakałem

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Marx
                              Elegance
                              • 2009
                              • 865

Zamieszczone przez kross12
                              Marx, Ja dzwoniłem do Smart+ i za usunięcie głębokiej rysy 10-15cm zawołali 300zł także cena którą tobie powiedzieli bardzo promocyjna
                              łomatko czy tu blondynki jakieś piszą czy co?
                              to nie ja pisałem o detailingu za 300zł, a jedynie co to odniosłem się do ceny pisząc, iż lakiernicy za polerkę auta biorą ok 200zł. To czy lakiernik potrafi polerkę zrobić czy nie to już kwestia danego osobnika i nie wnikam. Czytając was można by pomyśleć że polerka to najważniejszy element przy pielęgnacji auta...

Komentarz

• Maru 123
                                RS
                                • 2008
                                • 4660

Zamieszczone przez Marx
                                Czytając was można by pomyśleć że polerka to najważniejszy element przy pielęgnacji auta...
                                yyyy... no w sumie tak :P nawet jak na kiepski lakier, ze swirlsami i ryskami położysz wosk za 2000zł to i tak nie da to takiego efektu jak wosk za 100zł położony na idealnie dopieszczony lakier
                                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• GRUBEER
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 936
                                  • Volkswagen

Marx, po raz kolejny zabierasz głos, staramy sie pomóc.... ale Tobie ciągle cos nie pasuje chłopie ogarnij sie trochę albo o nic nie pytaj skoro i tak uważasz że Ty masz racje.

Z mojej strony EOT ... bo zaraz zrobi się dyskusja nie z tematem...

Maru 123,
                                  Gejsza 6

Komentarz

• Marx
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 865

nie pasuje mi sprowadzanie "dbania o estetyke skodinek" do polerki i podkreślanie tego na każdym kroku. Tak jakby oprócz polerki nic innego się nie liczyło. Nawet jak auto ma swirlsy to po umyciu i nawoskowaniu będzie wyglądać ładnie. Zamiast maszyny można użyć pasty albo pro prostu żyć ze swirlsami i nie oglądać aut przy halogenach. Osobiście nie wiem czy mam jakieś swirlsy czy nie - dla mnie auto to nie lusterko. Dlatego o ile na kosmetyceaut takie skrzywienie rozumiem, to tu miałem nadzieje na mniej ekstremalne podejście.
                                    Kolega rzucił hasło - detailing za 300zł. Przez dłuższy czas nikt się nie odezwał więc starałem się racjonalnie oszacować tą ofertę. Tylko nadal nie wiem co zrobiłem źle że się tak na mnie rzuciliście... Napisałem ile bierze lakiernik za polerkę, napisałem że niekoniecznie trzeba ją robić samemu, i że detailingowa polerka będzie droższa. Gdzie się pomyliłem...?

Komentarz

• GRUBEER
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 936
                                      • Volkswagen

Zamieszczone przez Marx
                                      nie pasuje mi sprowadzanie "dbania o estetyke skodinek" do polerki i podkreślanie tego na każdym kroku
                                      Kolego jeśli sie coś robi to tak żeby było profesjonalnie i Wyglądało ale nie "jakoś" tylko super...

Zamieszczone przez Marx
                                      Nawet jak auto ma swirlsy to po umyciu i nawoskowaniu będzie wyglądać ładnie.
                                      no ok to po co woskujesz ??? jak nie doprowadzasz powierzchni pod wosk na glanc ??? to tak jak byś gotował dzisiaj ogórkową w garnku po barszczu....

Zamieszczone przez Marx
                                      Zamiast maszyny można użyć pasty albo pro prostu żyć ze swirlsami i nie oglądać aut przy halogenach
                                      powiedz mi co osiągniesz samymi pastami ??? a swirli nie trzeba oglądać pod halogenem bo je widać nawet w pochmurny dzień !!!

Zamieszczone przez Marx
                                      ylko nadal nie wiem co zrobiłem źle że się tak na mnie rzuciliście... Napisałem ile bierze lakiernik za polerkę
                                      trzeba było od razu koledze który się na tym nie zna/ mniej zna, napisać z czym sie może wiązać oddanie do polerki do lakiernika za 200 pln

EOT
                                      Gejsza 6

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Zamieszczone przez Marx
                                        Nawet jak auto ma swirlsy to po umyciu i nawoskowaniu będzie wyglądać ładnie.
                                        Nic nie będzie wyglądało ładnie kolego, nic !! bo nadal np. w słońcu będą widoczne swirlsy. Powiem ci wiecej jeśli lakier jest zniszczony, to im bardziej jest czysty tym bardziej te jego niedoskonałości widać
                                        Zamieszczone przez Marx
                                        Zamiast maszyny można użyć pasty
                                        No jeśli chcesz startować w zawodach Strongman, lub w siłowaniu na rękę i masz wolne jakieś 8-10 godz na samo tylko ręczne polerowanie to tak
                                        Zamieszczone przez Marx
                                        Dlatego o ile na kosmetyceaut takie skrzywienie rozumiem, to tu miałem nadzieje na mniej ekstremalne podejście.
                                        A czego ty tu nie rozumiesz ?? To jest temat o detailingu i tak się składa, że poza tobą wszyscy inni rozumiemy ten wątek i wyrażane tu sugestie i porady.
                                        Marx, czytając Twoje posty w tym temacie (wszystkie od początku) to człowiek się zastanawia po co ty tu piszesz ?? Przecież jesli nie interesuje cie to o czym my tu mówimy i uwazasz to za zboczenie i głupotę (masz takie prawo i nikt się na ciebie za to nie obrazi) to po prostu nie pisz w tym wątku. Widzę, że juz od dłuższego czasu masz problem z tym, że ktoś moze stosować szampon o neutralnym Ph zamiast zwykłego, ze ktoś używa maszyny do polerowania, glinki do przygotownia lakieru itd.
                                        Zamieszczone przez Marx
                                        Napisałem ile bierze lakiernik za polerkę, napisałem że niekoniecznie trzeba ją robić samemu, i że detailingowa polerka będzie droższa. Gdzie się pomyliłem...?
                                        Ano tu, że proponowanie komuś w tym wątku polerki u lakiernika, to tak jak gdyby w wątku o np. wyczynowych rowerach górskich zaproponować komuś kupno roweru
                                        a" la górskiego z marketu bo wygląda podobnie i też ma 2 koła, siodełko, kierownice i pedały.
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• Arti_r1
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2626

Zamieszczone przez Big
                                          Facet weźmie do reki maszynę, jakąs Farecle czy G3
                                          Farecla a G3 to ta sama pasta :P chyba jednak nie siedzisz w temacie
                                          Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
                                          Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Arti_r1, masz racje, bo ja taki tuman jestem i nic nie wiem :P
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Arti_r1
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2626

Big ja nie mówie że tuman :P Tylko chciałem powiedzieć(napisać) że nie jesteś w temacie polerek wykonywanych przez lakierników

Czarna O1 rs-line tdi
                                              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Arti_r1, a pisz co chcesz, wolny kraj :P
                                                w temacie polerek wykonywanych przez lakierników faktycznie nie jestem, ale widziałem i co ważniejsze musiałem poprawiać efekty ich pracy Także doskonale wiem co taki lakiernik potrafi zrobić podczas tzw. polerki. Lakiernikom lepiej pozostawić lakierowanie bo na tym z pewnością się znają.
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• Marx
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 865

Zamieszczone przez Big
                                                  A czego ty tu nie rozumiesz ?? To jest temat o detailingu
                                                  W temacie nie ma nic o tym iż jest to wątek wyłącznie o detailingu.

Zamieszczone przez Big
                                                  Ano tu, że proponowanie komuś w tym wątku polerki u lakiernika,
                                                  Gdybyś dokładniej przeczytał co napisałem zamiast się pienić, to może byś i zauważył że ani razu nie proponowałem komukolwiek polerki u lakiernika.

Komentarz

• Arti_r1
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2626

Big lakiernik lakiernikowi nie równy :P Mam z nimi styczność i widzę efekty co po niektórych :wink:

Czarna O1 rs-line tdi
                                                    Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...